ABOUT הרמת סינוס

About הרמת סינוס

About הרמת סינוס

Blog Article

הרמות סינוס כחלק מהליך השתלת שיניים מבוצעות בהצלחה מזה למעלה מעשור. למעשה, בזכות פיתוח הליך הרמת הסינוסים המקסילאריים מטופלים רבים שבעבר לא יכולים היו לעבור השתלת שיניים (בגלל מחסור במסת עצם) יכולים כיום ליהנות משיניים מלאכותיות המקובעות לשתלים דנטליים ולא להסתפק בשיניים תותבות הנשלפות מן הפה. 

ניתוח הרמת סינוס הפך בשנים האחרונות לפעולה כירורגית שגרתית לפני התקנת שתלים במקרים של חוסר עצם בלסת העליונה. בזכות ניתוח מסוג זה, מטופלים רבים נפרדו מתותבות נשלפות.

בעשרות השנים האחרונות, יותר ויותר אנשים עוברים השתלות שיניים, מה שהופך את הליך הרמת הסינוס לשכיח יותר. האם אתם זקוקים לניתוח הרמת סינוס ויש לכם שאלות בנושא? במאמר זה תוכלו למצוא מידע ותשובות לכמה מהשאלות הנפוצות ביותר בנושא הרמת סינוס.

ד”ר ניצן שלזינגר הוא רופא שיניים מצטיין אשר מבצע הליך הרמת סינוס א-טראומטית בשיטה זעיר-פולשנית. לפרופיל המומחה

רק לאחר מס' חודשים תחליף העצם מתחלף ברקמת עצם טבעית וניתן להמשיך לשלב החדרת השתל הדנטלי.

במידה ואחד משני אלה מתרחש במהלך הניתוח, הפתרון לכך הוא ביצוע חבישה או תפירה של האזור.

ד”ר ג’רי מומחה בינלאומי בתחום השתלות השיניים מסביר על התהליך.

הרמת סינוס פתוחה זה ניתוח נפרד ומקדים לניתוח ההשתלה, ובו אנו פותחים את חלל הסינוס ומרימים את רצפתו כדי לייצר מקום לשתלים.

אמנם הרמת סינוס היא פרוצדורה מקדימה לטיפולי שתלים דנטליים, אך חשוב להבין כי מחסור בעצמות השיניים מהווה גורם מסכן בפני עצמו. אי הקפדה על ביקורת שגרתית אצל מומחי כירורגית פה ולסת (במיוחד אלו שנמצאים בקבוצת סיכון עקב ספיגת עצם מוגברת) עלולה לגרום לתופעות בלתי רצויות כמו שיניים עקומות (עקב המרווח שנוצר ביניהן), מחלות עששת וחניכיים.

הפעולה המסורתית להרמת סינוס. הרופא המטפל נדרש להרים מתלה – ליצור פתח באמצעים כירורגיים ברקמה הרכה שבחניכיים, ופתח נוסף ברקמת העצם; על הפתח להיות מספיק גדול כדי שיאפשר לו גישה נוחה לאתר העבודה.

לאחר קרא עוד הרמת סינוס קיימת גם אפשרות לסינוסיטיס מקסילארי חריף, המתבטא בדלקת זמנית של הממברנות באף ובסינוסים. מצב זה מקשה על ניקוז הריר מהאף.

כתרי זירקוניה

הסיבוך הנפוץ הוא התפתחות של "סינוסיטיס אקוטית" מספר ימים או שבועות לאחר הניתוח. התופעה מלוות בחום, בלחץ במערות האף מתחת לעין ובתחושה לא נעימה. טיפול אנטיביוטי ייחודי ומתאים יכול להיות הפתרון, אך לפעמים יהיה צורך בהתייעצות עם רופא אף אוזן וגרון.

לרוב, הטיפול יבוצע בהרדמה מקומית וללא אשפוז. מטופל החרד מטיפולי שיניים, יוכל במידת הצורך, לעבור טיפול זה בסדציה עמוקה (טשטוש).

Report this page